АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р ЛЮБОМИР СТЕФАНОВ: НЯМА НЕВИННИ ПАРТИИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО, ДО КОЕТО СТИГНАХМЕ

 Любомир Стефанов
13.08.2021 / 18:16

Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през април, но впоследствие тя се задълбочи, защото антистатуквото не си представяше как ще води това нещо ново, друго и различно, както се твърдеше в слоганите на предизборната кампания. На път сме на видим онова, за което Айнщайн спекулира - когато се сблъскат материя и антиматерия, дали няма да се отвори черна дупка в българската политика.

Това коментира пред Радио София политологът д-р Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.

По думите му все по-трудно става да се представим в рамките на 46-ото Народно събрание консенсус, който да доведе до работещо правителство. Настоящите депутати са заети повече да се наименуват по най-странни, цинични и вулгарни начини и да горят мостове, вместо да наливат основите на канали за комуникация.

Стефанов смята, че връчването на третия мандат ще има символно значение и ще покаже къде президентът Радев вижда приемственост от служебния кабинет. Ще покаже виждането на човекът с най-висок рейтинг за политическия курс на държавата.

"Може този път президентът да ни изненада и да връчи третия мандат не на БСП, а на някоя от другите партии - "Изправи се БГ! Ние идваме" или на "Демократична България". Може би неразчитането на знаците от гласоподавателите направи "Има такъв народ" в главно действащо лице в собствения си провал. От партиите няма невинни за положението, до което стигнахме."

Според политолога всяка партия, която ще се яви на евентуални трети парламентарни избори, ще бъде потърпевша.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев