АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАВЕДЕНИЯ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Заведение
11.08.2021 / 20:00

Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията блокираха столичния Орлов мост и се отправиха към сградата на Министерството на здравеопазването под наслов „Бизнесът отвръща на удара“.

Недоволството на собствениците и работещите в заведенията е по повод очакваното ново затваряне заради противоепидемичните мерки. Организаторите определят ограниченията като „дискриминационни“.

„За нас е важно да знаем за колко време ще ни оставят да работим нормално, но най-вероятно скоро пак ще ни затворят. И защо си противоречат изказванията на шефа на СРЗИ и изнесените данни на МЗ? Защо това се получава“, каза в „Преди всички“ Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България.

Двете организации настояват за нов план за справяне с кризата, в който не се споменава за затваряне или ограничение в работно време на обектите.

А ако има намален капацитет, държавата да доплаща за неизползваемите места.

Организаторите на протеста настояват и за оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, на директора на столичното РЗИ Данчо Пенчев, на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и всеки, които е участвал в създаването на плана за действие за борба с Covid-19.

В отворено писмо от двете организации заявяват, че няма да приемат нова заповед, ограничаваща функционирането на заведения и други обекти.

Единственото, което искаме е да работим и да осигуряваме прехраната на нашите семейства, посочват от двете организации.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев