АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЯНЕВ СЛЕД СРЕЩАТА ПРИ ПРЕЗИДЕНТА: БЮДЖЕТЪТ Е ИЗЧЕРПАН, НЕОБХОДИМА Е СПЕШНА АКТУАЛИЗАЦИЯ

Стефан Янев
06.08.2021 / 17:25

Служебният министър-председател Стефан Янев с коментар след срещата при президента Румен Радев относно развитието на пандемията от коронавирус у нас и необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна, както и темата за пожарите.

"Общото заключение изразено от всички министри е, че разполагането на бюджета и това, което има, е до голяма степен изчерпано. Парламентарно представените партии да намерят воля и време до края на месеца да гласуват предложенията за промени в бюджета", заяви той.

Относно кризата с пожарите, той обясни, че добрата новина е, че в момента пожарите са овладени на територията на страната. "Това не трябва да ни успокоява, трябва да бъдем бдителни и готови за действия", каза той.

"Държавата трябва да бъде в състояние да помага на всички, включително и на пострадалите. В това отношение с министър Василев обсъдихме възможността да се намерят резерви в бюджета и да се окаже помощ на пострадалите общини, пострадалите хора и на загиналите", допълни той.

Източник: "Труд"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев