АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ИСКА ПИСМЕНО СПОРАЗУМЕНИЕ С ИТН ЗА ПОДКРЕПА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ

 Корнелия Нинова
04.08.2021 / 19:41

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи пред журналисти решение на Националния съвет на партията преди гласуването му.

Снимка: БГНЕС, архив

БСП реши да продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа на предложеното от тях правителство. Социалистите ще настояват за писмено споразумение.

Пленумът на БСП не бе приключил към 19 часа днес, но председателят на партията Корнелия Нинова излезе пред журналистите, за да съобщи решенията от продължилото близо пет часа съвместно заседание на Националния съвет, Коалиционния съвет и парламентарната група.

Решението е следното: Националният съвет е одобрил свършеното дотук от преговорния екип, но намира, че в декларацията, прочетена днес от парламентарната трибуна от Филип Станев – депутат от „Има такъв народ“, не са отразени техните предложения. Затова ще държат на писмен документ, в който тези предложения присъстват.

Нинова предупреди:

„Разбира се, отново ще търсим разговори с „Демократична България“, с „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Ако въпреки всичките ни усилия не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория – на ГЕРБ, и Националният съвет обсъдихме и решихме, Изпълнителното бюро им предложихме, ако третият мандат дойде при нас, да предложим служебният кабинет да бъде одобрен за редовен такъв от парламента“.

Освен, че ще бъде предложено служебният кабинет да стане редовен, Нинова уточни, че ще бъде предложено той да се ръководи от същия служебен премиер, от настоящия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев