АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЯНЕВ: ГРАЖДАНИТЕ ИМАТ ПРАВО ДА ЗНАЯТ КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ПРИОРИТЕТИТЕ И ПОСТОВЕТЕ В НОВ КАБИНЕТ

Стефан Янев
04.08.2021 / 11:13

Служебният премиер Стефан Янев коментира усилията за създаване на бъдещия кабинет като отправи критики. По думите му „усещането, че политическите процеси не протичат по обичайната си демократична политическа логика е осезаемо“.

„По мое мнение гражданите имат право да знаят на първо място кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и сформиране, както и имат право да знаят и трябва да разбират логиката за провеждане на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство. Това е важно, а именно връзката между политическите партии, между политическото представителство и гражданите, техните избиратели. Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, подчерта служебният премиер.

Той съобщи, че днес правителството ще разгледа анализ на ДАНС и предложения за изменения в Закона за функционирането на системата за национална сигурност. Те ще бъдат публикувани за обществено обсъждане до края на седмицата. Създава се и междуведомствена работна група под председателството на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков.

Задачата е да се изготви концепция за нов Закон за управление на кризи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев