АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ БЛАГОДАРИ НА ОГНЕБОРЦИТЕ, УЧАСТВАЩИ В ОВЛАДЯВАНЕТО НА ПОЖАРИТЕ У НАС

Президентът Румен Радев
03.08.2021 / 19:20

Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на всички огнеборци за овладяването на пожарите на територията на страната. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В телефонни разговори, проведени днес, с главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Радев се информира за усложнената оперативна обстановка.

„Пожарникарите показаха екипност и професионализъм в този труден за много българи момент“, заяви по време на разговора президентът Радев. Той изказа изключителна признателност и към работата на местните власти, военните формирования и доброволците, които се включват в потушаването на огнените стихии. „Благодарности заслужават всички, които оказват своевременна помощ за справяне с извънредната ситуация“, заяви Румен Радев.

Държавният глава изразява съпричастност към пострадалите семейства, чието имущество е увредено. Президентът Радев очаква правителството в координация с местните власти да набележат мерки за преодоляване на щетите и подпомагане на засегнатите.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев