АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИДЕОКЛИП „ВАКСИНИРАЙ СЕ! БЪДИ ОТГОВОРЕН!“ ИЗРАБОТИХА МУ – ВАРНА И РЗИ – СЛИВЕН

Ваксинa
03.08.2021 / 18:48

Видеоклип за ползата от ваксините бе изготвен от Медицинския университет във Варна и Регионалната здравна инспекция, съобщиха от областната администрация в Сливен.

„Силно вярвам, че всеки трябва да бъде надеждно осведомен от специалисти, за да може да вземе информирано решение. Бих се радвал, ако работодателите и ръководителите на администрации публикуват на страниците си в интернет изготвения видеоклип. Сега е моментът да се предпазим с ваксините и да ограничим риска от нова вълна на епидемията“, коментира областният управител на Сливен Минчо Афузов.

Областната администрация в Сливен ще окаже пълно съдействие за разпространението на видеоматериала, за да може информацията за имунизационния процес, ползата от ваксините и местата, където можем да се ваксинираме, да достигне до повече хора.

Във видеоклипа студентки от сливенския филиал на МУ-Варна разказват от първо лице за мотивацията да се ваксинират, за преболедувалите техни близки, за колебанията и страховете. Представена е дейността на ваксинационните центрове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и мобилния екип на РЗИ.

Светът е засегнат от огромна по размери пандемия, която се отрази не само върху здравето, но и върху всички сфери на живота на хората – промени ежедневието, ограничи социалното общуване, рефлектира върху икономиката. „Ваксинирането е възможността ни да се окажем предпазени - ако не съвсем от заразяване, защото всяка ваксина има определен процент, в който предпазва от заразяване, то поне от тежко протичане на заболяването. И ако успеем да постигнем това, също е голяма крачка, защото в рамките на пандемията у нас са загинали над 18 000 човека“, заявява д-р Калева, директор „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, специалист по инфекциозни болести и по епидемиология. Ваксинирането е верният път, то е необходимо, за да продължим живота си спокойно, завършва видеоклипът.

Изготвеният материал може да бъде видян на сайта на областната администрация – Сливен, както и на страницата на РЗИ http://rzi-sliven.org/%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d0%bd/

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев