АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОН: ПЛАМЕН НИКОЛОВ Е ДОКТОР НА НАУКИТЕ, АТЕСТАЦИОННАТА КОМИСИЯ Е НАПРАВИЛА ГРЕШКА

Пламен Николов
02.08.2021 / 15:26

Номинираният за премиер от ИТН Пламен Николов е доктор на науките. Това става ясно от изявление на МОН. От ведомството отчитат, че през 2005 г. Висшата атестационна комисия е направила грешка, довела до оскъдната информация за научната степен на Николов.

От Министерството на образованието разпространиха подробности за дисертацията на номинирания от "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов.

През 2005 г. Висшата атестационна комисия е предала научния труд в Народната библиотека „Кирил и Методий“ и в тогавашния Централен институт за научно-техническа информация без задължителната информационна карта с детайлите, свързани с нейната защита.

По тази причина информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен „доктор” и „доктор на науките”, е твърде оскъдна, се посочва в съобщението.

Проверката на просветното министерство е извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, отправени до пресцентъра на министерството и до Национален център за информация и документация.

Дисертационният труд на Пламен Николов е наличен в библиотеката на Центъра. Министерството има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора - пише още в съобщението.

Източник: БНР

Още снимки от новината

Пламен Николов

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев