АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЛАМЕН НИКОЛОВ: ИМАМЕ 5 ПРИОРИТЕТА

Пламен Николов
30.07.2021 / 18:23

След церемонията по връчване на мандат за съставяне на правителство номинираният от ИТН Пламен Николов не каза пред журналисти, кога е бил поканен за президент:

„Когато беше необходимо, в конституционния срок. Имаме 5 първи приоритета, които са важни още от предизборната програма. Първият - плана за възстановяване и устойчивост. Вторият- предстояща Covid криза имаме, с която трябва да се справим. След това пенсиите - искаме да преизчислим всичко, както трябва да се направи. Имаме ангажименти към нашите избиратели по отношение на изборната система. Мажоритарният вот остава на дневен ред. Трябва да направим всичко необходимо така, както сме го замислили, след абсолютно правилен технически процес, да го осъществим. Особено важна за всички нас е съдебната реформа“.

Николов не се ангажира със срок, в който ще представи номинациите за министри.

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви:

„Парламентът е пълен с противоречия в момента, но отговорността и моралът изискват да се направи така, че суверенът да остане доволен. Осъзнавайки цялата си отговорност, бяхме горе, при президента, където нашият кандидат за премиер господин Николов взе мандата. Той е доктор по философия на правото икономиката. Между другото владее три вика, просто го вмятам като закачка, и в парламента ще бъде нашият кандидат-пример с правителство, което ще представим там“.

„Г-н Николов каза приоритетите, които са важни пред този кабинет и пред нашата партия. Искам да кажа, че огромна част от тях, знаете, са заявени като приоритети на „Демократична България“, на „Изправи се! Мутри вън“, дори и някой от тях - на БСП. В парламента предполагаме и се надяваме да получим подкрепа за тези приоритети. Много държим на подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". Ще видим какво ще се случи в парламента. Ако припознават тези приоритети, ще гласуват за този кабинет. Ако този кабинет мине и започне да изпълнява тези приоритети и междувременно някоя политическа сила, от които ние сме получили подкрепа, от тези на които най-много държим, не я получаваме, ще приемем, че подкрепата е приключила и тогава, тъй като властта за нас не е на всяка цена, ще представим възможността някой друг да управлява“.

След това Николов и Йорданов се отправиха пеш към историческата стара сграда на НС, в която заседават депутатите. Те бяха придружени от полиция и малка група протестиращи, предвождани от Йоло Денев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев