АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ОТНОВО ИЗСЛУШВАТ БОЙКО РАШКОВ

Народно събрание
30.07.2021 / 08:12

Депутатите ще изслушат отново министъра на вътрешните работи от служебното правителство Бойко Рашков по искане на ГЕРБ-СДС - този път за степента на миграционен натиск у нас. За 46-ото Народно събрание днес е първият петъчен парламентарен контрол.

В процедурата се настоява Бойко Рашков да информира Народното събрание и за нелегалната миграция на територията на страната за периода на служебното правителство. Депутатът Христо Гаджев уточни:

„Искаме първо да видим какво е състоянието, какви мерки взема МВР и взема ли въобще мерки да предотврати влизането на територията на България нелегално“.

Рашков бе изслушван и в сряда във връзка с изнесените от него твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани.

В рамките на петъчния парламентарен контрол девет министри от служебния кабинет ще отговарят на 20 въпроса и две питания на депутати.

От вътрешния министър Бойко Рашков са изискани конкретни данни за образуваните досъдебни производства за купуване на гласове.

Министърът на икономиката Кирил Петков ще информира за управлението на европейски пари в подкрепа на бизнеса.

За събраните по съдебен ред средства от задълженията към държавата от хазартния бизнес в размер на 700 млн. лева ще отговаря финансовият министър Асен Василев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев