АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА ЛОКАЛИЗИРАНЕТО НА ПОЖАРА В ТВЪРДИЦА

Пожарът над Твърдица  Снимка: Веселин Вълчев
28.07.2021 / 18:05

Започна локализирането на пожара над Твърдица, който по първоначални данни обхвана над 500 декара гори, съобщиха от областната администрация в Сливен. Комисар Владимир Демирев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен и началник на щаба за ликвидиране на пожара, съобщи, че на места разпространението е ограничено. Но на други битката с огъня не е приключила. Действията са затруднени заради силно пресечения терен. Тушенето продължава.

Днес са осигурени допълнително жива сила и техника за борба с бедствието. На терен гасят 15 пожарникари с три специализирани автомобила, 70 горски служители от структурите на ЮИДП, 30 служители от военно формирование 22 220 – Център за подготовка на специалисти в Сливен, общо 30 души - служители на общинското горско предприятие и доброволци, от Твърдица. Осигурени са две верижни машини от „Мини Марица – Изток“ и горското ведомство. В гасенето отново е оказал помощ хеликоптер от авиобазата в Крумово. Изградени са две просеки за пресичане на разпространението на пожара в планината, с обща дължина около 700 метра. „Щабът за ликвидиране на пожара и всички, които участват в гасенето, вече едно денонощие работят в много тежки условия и полагат всички усилия да се справят със ситуацията. Благодарение на тях не бе допуснато огънят да създаде опасност за населените места“, коментира областният управител Минчо Афузов.

Пожарът избухна североизточно от Твърдица, в следобедните часове на 27 юли. Основната версия за причините е, че той е предизвикан от човешка небрежност. След пълното му локализиране ще бъде обходен теренът, за да се установи размера на засегнатата площ и евентуалната необходимост от допълнителни действия.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев