АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАШКОВ: БОРИСЛАВ САРАФОВ ДА ПРОВЕРИ ЗА НАРУШЕНИЕ НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Бойко Рашков
27.07.2021 / 18:10

Вътрешният министър Бойко Рашков е поискал от заместник-главния прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов да провери имало ли е нарушение на главния прокурор Иван Гешев по изнасяне на данни за подслушване.

Според Бойко Рашков сигналът трябва да отговори на въпроса недосегаем ли е главният прокурор:

„Той реално е недосегаем. И ако този заместник на главния прокурор Иван Гешев откаже да досъдебно производство срещу своя началник, аз още отсега завявам своето намерение да обжалвам този отказ. Пред кого? Пред по-горе стоящия прокурор в йерархията на прокуратурата, тоест пред сегашния главен прокурор“, каза служебният вътрешен министър.

Той направи коментара при награждаване на директори на областни дирекции за добро изпълнение на професионалните им задължения.

От Националната следствена служба информираха, че са изпратили към Специализираната прокуратура сигнала на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за закононарушения, извършени от главния прокурор.

Националната следствена служба няма правомощия да образува досъдебни производства, се обяснява в съобщението.

Същевременно говорителят на главния прокурор Сийка Милева направи изявление, в което определи като пореден политически акт без юридическо основание сигнала на Бойко Рашков срещу Иван Гешев:

„Единственият резултат от тази политическа атака е противопоставянето на институциите и уронване авторитета на Прокуратурата. Цената за това е неефективно функциониране на правоохранителните органи и за съжаление тази цена ще бъде платена от българските граждани", каза Милева.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев