АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИ ОТ ИБГНИ ВНЕСОХА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ВИК

Мая Манолова
27.07.2021 / 13:31

Депутати от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ внесоха в парламента предложения за промени в Закона за ВиК и поискаха изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Според председателя на парламентарната група Мая Манолова, ако увеличението на цената на водата влезе в сила от догодина, това още по-драстично ще засегне българските домакинства

„След топлинния удар от повишаването на цената на парното, след токовия удар след повишаването на цената на тока, сега повишаването на цената на водата буквално ще потопи българските домакинства. Със законопроекта, който внасяме, ние целим да дадем глътка въздух на българските семейства, а реално след ежегодно повишаване цената на водата нито качеството на питейната вода се подобри, нито качеството на услугата, нито се намалиха течовете и загубите на вода“, заяви Манолова.

По-рано омбудсманът Диана Ковачева призова председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов да не одобрява по-високите цени на водата в страната за новия регулаторен период 2022 г. - 2026 г. Тезата на омбудсмана е, че те не отговарят на качеството на предоставяната услуга и затова са необосновани.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев