АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МНОГОЛЮДНИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ И COVID ОГРАНИЧЕНЯТА

 Протест на собственици на ресторанти и барове, заедно с демонстранти от различни икономически сектори срещу затварянето на „несъществени“ бизнеси в Марсилия
26.07.2021 / 08:11

Все по-многолюдни стават протестите срещу задължителната ваксинация и социалните ограничения за неваксинираните в Европа.

Френските власти съобщават, че над 160 хиляди души са протестирали в цялата страна срещу действията на правителството, целящи ограничаване на коронавируса. В Париж полицията използва сълзотворен газ по време на протестите, има и арестувани демонстранти. Френският президент Еманюел Макрон обяви за циничнидействията на французите, които протестират срещу разширяването на санитарните пропуски в страната и въвеждането на задължителна ваксинация на медицинския персонал. Тази седмица стана необходимо да се показва здравна карта за достъп до събития с повече от 50 души. Предвижда се значително разширяване на тази мярка.

В Италия, протестиращите скандираха "Свобода" и "Долу диктатурата". Мнозинството от демонстрантите не носеха маски.

В Гърция и Великобритания също се поведоха протести срещу мерките и правителствените санкции срещу неваксинираните, които имат за цел да подтикнат повече хора към ваксинация. Демонстрантите в Атина поискаха оставката на премиера Мицотакис.

Хиляди излязоха по улиците и на Австралия с настояване да бъде сложен край на локдауна. Над 50 души са били арестувани, а над 500 са глобени. Около 13 милиона австралийци са под карантина, след като властите върнаха ограниченията заради по-силно заразния Делта вариант.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев