АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПЛАНИРА РЕМОНТ НА БУЛЕВАРД „СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Булевард „Стефан Стамболов“
23.07.2021 / 13:19

Община Сливен планира да извърши ремонт на булевард „Стефан Стамболов“. Първият етап ще бъде реализиран през тази година и включва участъка от кръстовището с булевард „Панайот Хитов“ до кръстовището с булевард „Георги Данчев“, където ремонтът е наложителен заради състоянието на пътната настилка. Очаква се реалните строителни дейности да стартират след месец. Пътната настилка ще бъде асфалтирана и изравнена, ще бъдат възстановени повдигнатите пешеходни пътеки.

Вторият етап включва участъка от кръстовището с бул. „Георги Данчев“ до кръстовището с „Бургаско шосе“. Ремонтът му ще бъде реализиран след осигуряване на необходимите средства.

За ремонта тази година вече е заделена сума в размер на 700 000 лева. Те са част от парите, отпуснати от правителството през 2020 година за основен ремонт на улици на територията на община Сливен.

Ремонтът на булевард „Стефан Стамболов“ е част от дейностите на общинското ръководство за подобряване състоянието на пътната мрежа и повишаване безопасността на движение по общинската пътна инфраструктура.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев