АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ-СДС НЯМА ДА УЧАСТВАТ В КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

Десислава Атанасова
23.07.2021 / 10:54

ГЕРБ-СДС няма да участват в консултациите при президента, обяви днес председателят на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова на брифинг в парламента:

„Считаме, че вече многократно беше нарушен диалогът, в този смисъл не смятаме, че имаме място в президентската институция и провежданите консултации от г-н Радев“.

„Президентът Румен Радев разедини тежко нацията и ние смятаме, че той не може по никакъв начин да бъде легитимиран като обединител. Президентската институция по Конституция задължава президента да обединява нацията и да умее да води диалог с всички политически партии. А г-н Радев наруши този принцип много отдавна и раздели българската нация и в момента няма как да започне да ни обединява. Той трябва да плати цената на това разделение на предстоящите президентски избори“, отбеляза на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„За нас е чест да нямаме нищо общо с това, което се случва“, коментира от своя страна другият зам.-председател на партията Томислав Дончев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев