АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

36 525 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПРИЛОЖЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Ваксинация
21.07.2021 / 17:15

От началото на имунизационната кампания досега в област Сливен са приложени 36 525 дози от всички видове ваксини, разрешени в страната, съобщиха от областната администрация. От тях 3 336 са поставени в периода от 1 до 20 юли във ваксинационните центрове, от общопрактикуващи лекари и от мобилни екипи на РЗИ в населени места със затруднен достъп или на адрес на трудно подвижни граждани.

„Силно се надявам на по-активен интерес към имунизациите, за да посрещнем есенно-зимния сезон защитени, без да има тежко болни в семействата ни, на работните ни места, в учебните и други публични заведения и ведомства. Целта е да се предпазим от поредна вълна на епидемията. Трябва да се доверим на специалистите, които са категорични, че само масовото ваксиниране може да помогне да се ограничи разпространението на вируса“, коментира областният управител Минчо Афузов.

От здравната инспекция в града информираха, че има достатъчно количества от всички видове ваксини и гражданите трябва да са спокойни, че предпочитанията им ще бъдат удовлетворени. До края на месеца ваксинирането продължава в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. Графикът е публикуван в сайтовете на РЗИ и на областната администрация. Личните лекари също продължават да прилагат ваксини на желаещите. Мобилните екипи са в готовност да се отзоват при заявка от всяко населено място. Паралелно с това продължава информационната кампания, организирана по идея на областния управител и РЗИ, за ползата от ваксините.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев