АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОРБАН ИСКА РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА ЛГБТИ И ЗАЩИТАТА НА ДЕЦАТА В УНГАРИЯ

Виктор Орбан
21.07.2021 / 16:00

Унгария планира да проведе референдум по въпроси, свързани със защитата на децата, предаде „Ройтерс“. С референдума унгарските власти целят да дадат отговор на натиска, упражняван им от Европейския съюз във връзка с влязъл в сила този месец унгарски закон, който според ЕС дискриминира представителите на ЛГБТИ общността.

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини Европейската комисия в злоупотреба с правомощия заради скорошните й действия, насочени срещу унгарското законодателство, забраняващо дискусии за хомосексуализма и смяната на пола в училищата.

„Бъдещето на децата ни е заложено на карта, така че не може да става дума за отстъпки по този въпрос", каза унгарският лидер във видеоклип, публикуван във „Фейсбук“.

„През последните седмици Брюксел открито атакува Унгария заради закона ѝ за защита на децата. Унгарските закони не позволяват сексуална пропаганда в детските градини, училищата, по телевизията и под формата на реклами", категоричен бе Орбан.

Унгарският премиер не уточни кога ще бъде проведен планираният референдум. Референдумът ще съдържа пет въпроса, сред които дали гласоподавателите одобряват провеждането на занимания по сексуална ориентация в училищата без съгласието на родителите, дали според тях сред децата трябва да бъдат насърчавани процедурите за смяна на пола, дали на децата трябва без никакви ограничения да бъдат показвани материали, които могат да повлияят на сексуалната им ориентация и дали процедурите по смяна на пола трябва да бъдат достъпни и за деца.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев