АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВО ИНДЖОВ: ИТН Е КАТО ЧЕРНА КУТИЯ

 Иво Инджов
16.07.2021 / 09:13

„Това не е добър стил на влизане в управлението. Създава се впечатление, че ИТН – ръководството му или лидерът на партията лично копират някои най-лоши неща от публичното поведение и маниера на правене на политика на Бойко Борисов и на ГЕРБ, а това не е добро начало в опитите да се ревизира, да се отстрани модела „ГЕРБ“. Това заяви в интервю за БНР доц. Иво Инджов, експерт по политически комуникации и преподавател във Великотърновския университет. Нова политика със стари прийоми не се прави, смята той.

Инджов определи като правилен ход заявените промени в проектокабинета на „Има такъв народ“ и отбеляза, че очевидно Слави Трифонов се е вслушал в критиките, които дойдоха от страна на потенциални партньори и анализатори, както и в „масовия взрив на възмущение в социалните мрежи“.

Ако обаче новите имена не са консултирани с останалите партии на протеста, ревизията ще бъде много половинчата, категоричен е преподавателят.

„Това е положителна първа стъпка – че ще има ревизия, но дали тя ще е стъпка наполовина или цялостна крачка напред, аз съм умерено песимистичен.“

Запитан дали вчерашният ход на Трифонов може да се тълкува като готовност за диалог, Иво Инджов коментира:

„Ставащото в ИТН е като черна кутия. Докато тя не бъде отворена и не бъдат разкодирани сигналите вътре, не може да се разбере какво точно мислят те.“

Какво четем между редовете в поведението на Слави Трифонов

Инджов предположи, че нови имена в състава на Министерския съвет, обявен от Трифонов, ще бъдат предложени „най-вече за постовете, за които имаше основателна критика или много въпроси без отговор“.

От лидера на ИТН зависи много – дали ще има трети предсрочни избори или работещо правителство, „което да запретне ръкави и да осъществи необходимите реформи“, подчерта доц. Инджов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев