АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНСКАТА КОМИСИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И ТРАНСПОРТ ПО ПЪТИЩАТА ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ

Заседание на Общинската Комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата
15.07.2021 / 16:07

Да стартират периодични полицейски проверки за движение на тежкотоварни автомобили над 10 т. по новоизградения бул. „Хаджи Димитър“, реши на днешното си заседание Общинската комисия по безопасност на движението и транспорт по пътищата. Сред мотивите за това от комисията изтъкнаха нарушаване целостта на пътната настилка и създаване предпоставки за произшествия, както и постъпили сигнали от живущите в района. Проверки ще бъдат извършвани и за неправилно паркиране по тротоарното пространство по протежението на бул. „Панайот Хитов“.

Сред приетите точки от дневния ред на заседанието бяха още промяна на движението за автомобили в участъка от кръговото кръстовище на „Розова градина“ в посока бул. „Христо Ботев“. За целта ще бъдат премахнати две паркоместа по пътното платно на булеварда и ще бъде поставен пътен знак, забраняващ паркирането.

По едно от предложенията, свързано с монтиране на изкуствени неравности в село Блатец, от комисията се обединиха първоначално да бъде извършено обследване на място от експерти на Община Сливен, служители на Районно управление-Сливен и кметът на селото. Решението от обследването ще бъде обсъдено на следващо заседание на комисията.

Беше разгледано и предложение за поетапно поставяне на табели, сигнализиращи за жилищна зона в различни части на града, което да се планира при финансова възможност. Предвижда се табелите да бъдат поставени на обходите към кварталите „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“ с цел намаляване на скоростта и като превенция за пътни произшествия и инциденти.

В хода на дискусията бяха отправени и препоръки към представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за поставянето на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на новото кръгово кръстовище на разклона за село Тополчане. От комисията припомниха, че вече е изпратено становище по казуса от страна на Община Сливен до агенцията.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев