АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ СРЕЩУ УВОЛНЕНИЕТО НА ШЕФА НА „ПИРОГОВ“

Протест
15.07.2021 / 11:04

Медици от столичната болница „Пирогов“ за кратко блокираха тази сутрин бул. „Цар Борис III“ в рамките на протест в защита на отстранения директор на болницата Асен Балтов.

Зам.-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски заяви пред БНР:

„Това е спонтанна реакция на нашите колеги, която е свързана с голямата обида, която беше нанесена на „Пирогов“ като институция с това обвинение, че „Пирогов“ точи НЗОК. За нас това е абсолютно неприемливо, не отговаря на истината. Никаква възможност не ни бе дадена в законови срокове да се защитим и по някакъв начин да изкажем нашата позиция, а директно се премина към наказателни действия. Това е абсолютно неприемливо. „Пирогов“ изкара една изключително тежка година и половина, наистина колегите се раздадоха, буквално се откъснаха от семейство, от всичко, за да бъдат по местата си, не е това, което заслужаваме“.

Очаква се протестите да продължат всеки ден, пациенти също ще се включват в тях, а движението по булеварда ще се блокира всеки ден. Лекарите се заканват, че може да разпънат и палатки.

Решението за смяната на проф. Балтов е на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината са резултатите от проверката на Здравната каса, която приключи на 10-и юли и установи нарушения за над един милион лева, които здравното заведение трябва да върне на Касата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев