АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОВЕДЕ СЕ ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА

Обществено обсъждане на изпълнението на бюджета за миналата година
13.07.2021 / 21:33

Като добра във финансово отношение определи кметът Стефан Радев изминалата 2020 г. по време на днешното публично обсъждане на изпълнението на бюджета за предходната година.

„И за община Сливен, както и за всички останали, 2020 година беше трудна и много особена заради ковид-пандемията и предизвикателствата, свързани с нея. Лишихме се от много приходи, но въпреки това Общината продължи да изпълнява функциите си, да предприема адекватни и превантивни мерки за разпространението на заразата, както и да продължи политиката си за финансова стабилност, изчиствайки старите наследени дългове“, отбеляза още кметът.

„Паралелно с това успяхме да изплатим целия безлихвен заем към Министерството на финансите. Настоящата година ще е и последната през, която изплащаме стари задължения към доставчици, натрупани в периода преди 2015 г.

Изпълнението на основните параметри на бюджета за 2020 г. се характеризира с постъпления от приходи в размер на 102 095 080 лв., като уточненият годишен план за приходите е изпълнен на над 78 процента. Размерът на държавни приходи е 71 074 203 лв. и общински приходи - 31 020 877 лв.

Според анализа през отчетния период дейността на Общината е била насочена към осигуряване изпълнението на приоритетите, целите и мерките, заложени в програмата за икономическо развитие, новите ангажименти и последствия от обявеното извънредно положение на територията на Република България, във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективното управление на финансовите ресурси. Данните отчитат още добра събираемост на местни данъци и такси, което по думите на сливенския градоначалник, се дължи на коректното и добросъвестно отношение от страна на жителите на общината.

Днешното публично обсъждане бе инициирано от председателя на Общински съвет-Сливен Димитър Митев. На него присъстваха още граждани, кметовете на кметства, кметските наместници, общински съветници, ръководителите на бюджетни звена и др

Годишният отчет се намира в прикачения по-долу файл.

Пресслужба на община Сливен

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев