АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВРЪЧВАТ НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ЕКО-МУЗЕЙ В СВЕТА НА КРЕПОСТ ТУИДА НА 28 ЮЛИ В ТУРЦИЯ

Късноантичната и средновековна крепост Туида-Сливен
13.07.2021 / 16:03

След като стана ясно, че Късноантичната и средновековна крепост Туида-Сливен е с две първи места в проведения Международен конкурс за еко-туризъм, организиран от Международното дружество по еко-туризъм (TIES), екипът на крепостта получи поздравления и покана за участие в официалната гала-церемония по награждаването. Това съобщи ръководителят на обекта Мая Иванова. Сливенската крепост победи в голяма конкуренция в категориите „Най-добър еко-музей“ и „Най-устойчива програма“. Награждаването е част от Международна конференция за еко и устойчив туризъм и ще се състои 28 юли 2021 г. в град Токат – Турция.

„За нас е чест да ви информираме за добрата новина, че сте спечелили наградата. Кандидатурата ви в категорията „Най-добър еко-музей“ е оценена положително в наградите за екотуризъм и е избрана за най-добрата в света сред около 1 000 кандидати от близо 100 държави. Ще е чест да бъдем заедно за целите на устойчивия туризъм и да ви връчим наградата“, пишат в писмото си от Международното дружество по еко-туризъм, което е най-мащабната структура за устойчив туризъм в света. Основано е през 1990 г. в САЩ и има членове в 206 държави, както и представителство в 55 дестинации.

По време на церемонията класиралите се в топ 3 ще получат възможността да представят дестинациите си и ще бъдат наградени в платинени, златни и сребърни категории.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев