АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЗО ПОИСКА ДА ИМА COVID ВАКСИНИ ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, А СЛЕД ТОВА - ТРЕТА ДОЗА

 Тедрос Гебрейесус
13.07.2021 / 08:09

Да не се поръчва трета доза за вече напълно ваксинираните, докато има държави по света, които още не могат да си набавят достатъчно препарати за Covid ваксинация, призова генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Според данните на СЗО Делта вариантът на коронавируса вече е доминиращ в по-голямата част от света и смъртните случаи отново се увеличават. Затова е важно да се даряват ваксини на държавите, които засега не успяват да имунизират най-рисковите групи от населението, както и здравните работници, подчерта Гебрейесус.

Израел обаче вече започна ваксинирането с трета доза на пациенти с отслабена имунна система. Подсилващата имунизация (т.нар. бустер) с препарата на компаниите "Пфайзер" и "Бионтех" е предвидена за всички хора, претърпели трансплантация на сърце, бял или черен дроб, както и за пациенти с ракови заболявания, става ясно от информация на израелското здравно министерство.

И в Израел доминиращ вече е Делта вариантът на коронавируса, който се разпространява въпреки рекордно бързо проведената ваксинационна кампания в страната.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев