АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЗИЦИЯ НА ТРИМАТА МИНИСТРИ, ОТКАЗАЛИ ДА УЧАСТВАТ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЛАВИ ТРИФОНОВ

Асен Василев и  Кирил Петков
12.07.2021 / 14:24

Трима министри от настоящия служебен кабинет са отказали на Слави Трифонов да влязат в следващ редовен кабинет, съставен от "Има такъв народ". Това стана ясно от изявление на Трифонов по-рано. Става въпрос за министрите на финансите, икономиката и образованието и науката - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

Поради многото запитвания и засилен интерес от Министерството на образованието и науката изпратиха позицията на посочените министри.

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата“, посочват министрите от служебния кабинет.

„Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, допълват в своята позиция Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

По-рано през деня по време на извънредно включване Трифонов разказа, че партията му няма да се коалира за бъдещ кабинет, а ще поеме отговорността самостоятелно.

Заедно с това той представи и кандидатите си за министри начело с министър-председател Николай Василев.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев