АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРИЗИВ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ КОНТРОЛ НА ДЕЦАТА С ВЕЛОСИПЕДИ И ТРОТИНЕТКИ

Община Сливен
09.07.2021 / 21:40

Въпреки мерките, които предприема Община Сливен, продължава движението с велосипеди и тротинетки по Главната улица.

„За пореден път призоваваме родителите да осъществяват контрол, за да не се предизвикват инциденти като този през днешния ден, когато възрастна жена беше блъсната от велосипедист. За щастие, жената е в добро състояние, но един следващ инцидент може да бъде фатален“, каза управителят на общинската охранителна фирма Петко Чолаков. Той допълни, че в пешеходната зона има много малки деца и възрастни хора, а младежите на велосипеди и тротинетки се движат на групи и с висока скорост. „Нека бъдем отговорни, да пазим живота и здравето на хората около нас!“, каза той.

Служителите на Общинска охрана, съвместно с полицията, извършват непрекъснати проверки и се съставят актове на пълнолетните лица.

„За съжаление, за непълнолетните няма наказателна санкция и ще търсим решение в тази посока“, каза в заключение Петко Чолаков.

Наредбата за обществения ред забранява управлението на велосипеди и други двуколесни пътни превозни средства по пешеходната зона в централната градска част. Децата до 12 години, които използват велосипеди, тротинетки, ролери и скейтове трябва да бъдат под надзора на възрастен, който да контролира движението им по Главната улица.

Връзки с обществеността

Община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев