АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕДСТАВИХА НОВИЯ СЪВЕТ ПО ВАКСИНАЦИЯ

 Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и екипът му проведоха среща с представители на Обществения съвет
02.07.2021 / 15:04

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и екипът му проведоха среща с представители на Обществения съвет, създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините.

Официално беше представен новосъздаденият Съвет по ваксинация. Това няма да е политическа организация.

В него влизат представители на различни обществени организации и представители на различни малцинства и религиозни общности.

Целта, която си поставя съвета, е ваксинацията до есента да бъде максимално висока, както и борба с предразсъдъците срещу ваксините.

На първото заседание на съвета днес присъстваха представители на всички религиозни общности у нас, освен на православната църква.

Сред членовете на съвета са и разпознаваеми и популярни лица, които да увеличат нивото на обществено доверие във ваксините. Това са например оперната прима Александрина Пендачанска, водещата Нана Гладуиш, като съветът ще бъде отворен и за други хора, желаещи да споделят свои идеи.

Преди дни служебният здравен министър Стойчо Кацаров потвърди, че Ваксинационният щаб ще бъде закрит и на негово място ще бъде създаден Консултативен съвет по ваксинация.

В него няма да има представители от администрацията на здравното министерство, а от различни общности - журналисти, пациентски организации, здравни експерти, каза тогава Стойчо Кацаров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев