АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

120 СИГНАЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, 8 РАЗСЛЕДВАНИЯ

Прокуратура
02.07.2021 / 14:59

Прокуратурата обяви, че е получила 120 сигнала за купуване на гласове. Част от тях са от граждани, други - от ДАНС или МВР. Започнали са осем разследвания.

В част от сигналите обаче няма достатъчно данни за извършени престъпления и затова на съответните полицейски управления са дадени пълни, подробни и точни указания за изясняване на фактическата обстановка с оглед събиране на достатъчно данни за извършено престъпление срещу политическите права на гражданите. Това трябва да стане в срок не по-дълъг от 48 часа.

След като материалите по преписките бъдат докладвани на наблюдаващите прокурори, те ще преценяват има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, информират от държавното обвинение.

От Районната прокуратура във Варна съобщиха, че само за последните два дни са получили 12 сигнали от Областната дирекция на МВР. Поради липса на достатъчно данни за извършени престъпления против политическите права на гражданите, са възложени проверки на полицейските органи, придружени от пълни, подробни и точни указания, който трябва да бъдат изпълнени в срок не по-дълъг от 48 часа.

И прокурори от Районната прокуратура в Добрич са разпоредили допълнителни проверки по две преписки заради липса на достатъчно данни за осъществени състави на престъпления против политическите права на гражданите.

След като материалите по преписките бъдат докладвани на наблюдаващите прокурори, те ще преценяват има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство, уточняват от държавното обвинение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев