АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИМА ДУШИ СА АРЕСТУВАНИ ЗА ИЗБОРНА ТЪРГОВИЯ В БУРГАСКО

Гласове
01.07.2021 / 13:58

Трима души са арестувани за изборна търговия в Бургаско. Това съобщи главен комисар Станимир Станев от Главна дирекция "Национална полиция".

Сред задържаните има такива за купуване на гласове - в карнобатското село Екзарх Антимово и в бургаския квартал "Комлука".

Акцията на Областната дирекция на полицията в Бургас продължава в момента, съобщи главен комисар Станимир Станев и обясни за първата операция в Екзарх Антимово.

"В жилище е установен един мобилен телефон, в който са намерени 31 снимки на лични карти на различни лица. Засечена е една комуникация с лице, което обещава, ако гласуват за една политическа партия да получат по 80 лева на глас. Ако цяло семейство се ангажира с това, допълнителен бонус в размер на 20 лева. Лицето е задържано. Образувано е досъдебно производство. Вторият случай също е в Бургас, в квартал "Комлука". На два адреса са извършени претърсвания. Установени са списъци на лица-длъжници на определени лихвари и им е обещавано на въпросните лица да им бъдат опростени изцяло задълженията, ако, разбира се упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия".

В "Комлука" са задържани двама.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев