АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ДНЕС СЕ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОМОЩИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ

Дирекция „Социално подпомагане“
01.07.2021 / 10:15

От днес до 31 октомври дирекциите „Социално подпомагане“ ще приемат заявления за целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон. Кандидатства се по настоящия адрес или в разкрити за целта приемни, чрез лицензиран пощенски оператор или през Системата за сигурно електронно връчване.

Паричната помощ за отопление се отпуска за период от пет месеца - от 1 ноември тази година до 31 март следващата. Размерът ѝ ще се определи със заповед на социалния министър, което предстои след като КЕВР утвърди цената на електроенергията за бита от днешна дата.

Осъвременяването на пенсиите, което е в сила също от днес с 5 процента няма да повлияе на доходния критерий за този вид подпомагане за пенсионерите.

Право на помощ на отопление имат хора и семейства със средномесечен доход за предходните шест месеца преди подаването на заявлението, който е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп, съобразно възрастта, семейното положение, здравословното състояние, наличието или липсата на съжителство и други констатирани обстоятелства.

За да получат помощ, безработните в трудоспособна възраст задължително трябва да са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ най малко шест месеца преди подаване на заявлението като не са отказвали предлагана им работа или включване в обучение.

Подробна информация е публикувана на сайта на агенцията за социално подпомагане. От там може да бъде изтеглено и заявлението за целевата помощ за топло.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев