АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МВНР: НЯМА НОВИ САНКЦИОНИРАНИ ПО ЗАКОНА „МАГНИТСКИ“

МВнР
30.06.2021 / 12:43

Няма нови санкционирани български физически и/или юридически лица по закона „Магнитски“. Това съобщават от Министерството на външните работи във връзка с информация в медиите, че посланикът на България в САЩ е бил канен в Министерството на финансите на САЩ.

От външното министерство посочват, че инициативата и евентуални постъпки за уточняване на принципните положения по наложените на 2 юни от Вашингтон ограничителни мерки са изцяло на българската страна.

„България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Взаимодействието между двете страни се осъществява не под формата на еднократни актове, а в условията на последователни и съдържателни процеси“, пишат от пресцентъра на министерството.

Посланикът ни в Съединените щати Тихомир Стойчев е посетил вчера американското министерство на финансите, визитата е била по инициатива на българската страна, уточниха от Министерството на външните работи.

Причина за посещението в министерството са евентуални постъпки за уточняване на принципни положения по наложените на 2 юни санкции по глобалния закон „Магнитски“ срещу Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

От външното министерство посочват, че инициативата за посещението е продиктувана единствено от стремежа към пълноценна и всеобхватна защита на националния интерес.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев