АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ПРОЕКТА „БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА“

„България срещу диабета“
28.06.2021 / 20:37

Община Сливен се включва в проекта „България срещу диабета“. На 3 юли, събота, от 17 до 20 часа в Сливен, пред сградата на НТС ще има разположен пункт на който гражданите ще могат да получат информационни материали, както и да направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар от две медицински лица. Малък брой индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на пункта, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция.

Проектът „България срещу диабета“ се организира от Лайънс клуб – Видин, съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, Българското Национално Сдружение по детска Ендокринология и с подкрепата на всички общини на 28-те областни града в България. Основната му цел е да се създаде и обучи национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България, чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

В рамките на проекта, в периода 26 юни – 8 юли 2021 г., се организира национален поход „България срещу диабета“. За периода от 13 дни активисти на проекта ще обходят всички областни градове в България, за да представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на XXI век, наречена диабет.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев