АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ УДОСТОИ ДЕТСКИЯ ХОР НА БНР С ПЛАКЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“

Президентът удостои Детския хор на БНР с плакет „Св. св. Кирил и Методий“
28.06.2021 / 12:52

Отличието е за изключителен принос към развитието и популяризирането на българското изкуство

Президентът Румен Радев удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Детския радиохор на Българското национално радио.

Отличието е за изключителен принос към развитието и популяризирането на българското изкуство и култура и по повод 60-годишнината на Детския радиохор на БНР. Събитията, посветени на годишнината, се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

“Днес е изключително тържествен и много щастлив ден за Детския радиохор на БНР. Това е едно от съкровищата на България", така президентът Румен Радев определи Детския радиохор на БНР.

““В този ден се чувствам по два начина - много съм горда и щастлива заради децата, които са тук до мен, заради всички, които са дали своя талант и същевременно с вълнение за 30-ти юни, защото тогава ще покажем тази последна генерация, която носи гордо името Детски хор на БНР, да представим нашите възможности, талант и желанието да продължим нататък”, казва маестра Венеция Караманова.

“Бих могла да определя престоя ми през всички тези години като една огромна любов, защото това е музика. Научаваш се на това да поемаш отговорност не само за себе си, но и за всички останали, на дисциплина и на това да правиш изкуство, красота, музика”, допълва Теодора - една от хористките, за която това е последната година в хора.

Маестра Венеция Караманова пожела на хора да има много деца да има в хора и следващите поколения да бъдат също такива, каквито са сегашните деца и много години да празнуват заедно.

Големият концерт на Детският радиохор на БНР ще бъде на 30 юни, от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев