АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАХАРОВА: ЛОНДОН ЛЪЖЕ ЗА ИНЦИДЕНТА В ЧЕРНО МОРЕ

Мария Захарова
24.06.2021 / 10:14

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова сравни изявленията на британската страна и съобщенията на журналиста на Би Би Си, който е бил на борда на миноносеца и потвърждава умишленото навлизане на кораба в руски териториални води.

Британското министерство на отбраната и британското посолство в Москва разпространяват лъжи относно инцидента с навлизането на миноносец от британския флот в териториалните води на Русия в Черно море. Това коментира официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в сряда в своя канал в Telegram.

Тя сравни изявленията на британската страна и съобщенията, че журналистът на Би Би Си, който е бил на борда на миноносеца, е потвърдил умишления навлизане на кораба в руските териториални води.

"Кой лъже: британското министерство на отбраната, британският журналист на телевизионния канал BBC или британското посолство в Москва? Отговорът е налице. Този път британското министерство на отбраната и британското посолство. (...) Лондон е загубил своите обноски. Бих искала да посъветвам британските партньори: следващия път, когато искате да "влезете мирно", почукайте", - написа Захарова.

По-рано на брифинг Мария Захарова заяви, че Москва разглежда действията на миноносеца на британските военноморски сили в Черно море като груба провокация, а британският посланик в Москва Дебора Бронерт ще бъде привикана в руското външно министерство. Министерството на отбраната на Обединеното кралство публикува изявление, че неговият миноносец е извършил невинно преминаване през териториалните води на Украйна в съответствие с международното право, отхвърляйки руските изявления за предупредителна стрелба. Посолството на Великобритания в Москва от своя страна заяви, че Руската федерация неточно описва инцидента с разрушителя в Черно море, съобщава ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев