АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН ОБСЪДИ С РЪКОВОДСТВОТО НА ОД НА МВР ПРЕВЕНЦИЯТА СРЕЩУ ИЗБОРНИ НАРУШЕНИЯ

Областният управител Минчо Афузов се срещна в ОД на МВР с директора ст.комисар  Димитър Величков и ръководния екип
23.06.2021 / 12:15

Областният управител Минчо Афузов се срещна в ОД на МВР с директора ст.комисар Димитър Величков и ръководния екип, за да обсъдят превантивните мерки за предотвратяване на манипулирания вот на парламентарните избори на 11 юли. „Провеждането на прозрачни и честни избори е приоритет в моята работа като областен управител, както и в работата на държавните институции, ангажирани с контрола за спазването на изборните правила. Целта е гражданите да упражнят свободно правото си на глас, както и да се редуцират до минимум нарушенията на закона“, каза Афузов.

На срещата ст.комисар Величков представи създадената организация за полицейско присъствие, което да гарантира опазването на обществения ред в населените места и в районите на изборните секции, както и да противодейства срещу евентуалното купуване на гласове. Специално внимание бе отделено на превенцията срещу т.нар. изборно номадство, свързано с регистрацията на завишен брой граждани на един и същ адрес в навечерието на изборния ден. Бяха коментирани конкретни казуси, които биха затруднили нормалното протичане на гласуването.

В срещата участваха още зам.областният управител Антоний Андонов, началниците на РУ на МВР в четирите общини, началниците на криминална и икономическа полиция в ОД на МВР.

Областната администрация ще продължи да работи активно с всички институции, ангажирани с изборния процес, с цел да се осигури провеждането на честен и прозрачен парламентарен вот за жителите на Сливенския регион.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев