АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ СЕ СЪБИРАТ НА СЕСИЯ В ЧЕТВЪРТЪК, 24 ЮНИ

Сесия на ОС Сливен - архив
22.06.2021 / 14:34

Предстои редовна сесия на Общински съвет-Сливен този четвъртък, 24 юни. В предварителния дневен ред са заложени 48 точки. В тях влиза изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Сливен и издаване на сертификати клас В. Като основен мотив за това председателят на местния парламент Димитър Митев посочи приетия тази година от Общински съвет-Сливен План за интегрирано развитие на Община Сливен 2021 - 2027 г. Освен това предложеното изменение и допълнение на Наредбата ще даде възможност да се насърчават инвестиции в икономическия сектор.

И на предстоящата сесия общинските съветници ще гласуват изменение на общинския бюджет, което по думите на Митев се налага заради отпускане на средства за облагородяване на междублокови пространства в различни части на града. Промяната касае и разходи за изграждане на система за видеонаблюдение в селата Крушаре, Скобелево, ремонт на пътища и отводняване на улици в няколко населени места, закупуване на компютърна техника, ремонт на водопровода в с. Тополчане и на читалището в с. Трапоклово и др.

Сред точките за гласуване попадат още промяна в състава на Комисията по символика, приемане на годишния финансов отчет на „Пътнически превози“ ЕООД Сливен за 2020 г., както и избор на управител на „Дентален център-1 Сливен“.

На заседанието в четвъртък местният парламент ще упълномощи представител на община Сливен за участие в Общото събрание на „ВиК Сливен“ ООД. Ще бъде определен и представител на общината, който да участва в заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособена територия, обслужвана от „ВиК Сливен“. Предстои да бъде одобрена и Програмата за работата на общинския съвет през третото тримесечие на 2021 г.

В заключение председателят Митев добави, че на предстоящата сесия ще бъдат гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, одобрение и изготвяне на подробни устройствени планове, прекратяване на съсобственост, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Сесията ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа, при спазване на противоепидемичните мерки.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев