АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕЛА БАЛТОВА: СЕРИОЗЕН ПОЗИТИВИЗЪМ И ЗА СЕВЕРНОТО, И ЗА ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

Стела Балтова
21.06.2021 / 15:31

"Сериозен позитивизъм и за Северното, и за Южното Черноморие. Очаква се сравнително интензивен сезон". Това каза пред БНР министърът на туризма Стела Балтова по повод събитие във Варна, в което участват над 180 ръководители на туроператорски фирми на най-високо ниво от Германия, журналисти, представители на най-престижното немско списание за туризъм.

Тя уточни, че редовните полети от Русия се възстановяват на 28 юни.

"Това е зелена светлина към възможността организирани туристи да пристигат в България. България като дестинация е силно чакана от руските туристи. Трябва да бъдем много активни, но и внимателни на този пазар".

Министърът изрази притеснение дали всички хотели по Черноморието ще могат да отворят през сезона и дали ще има достатъчно кадри, които да осигурят качество на продукта.

В предаването "12+3" тя коментира и темата с гръцкия туроператор "Музенидис травъл", който заради финансови проблеми може да провали почивките на много българи:

"Не се говори за фалит на този туроператор. Следим от близо случая. Ситуацията не е стабилна. Всички българи, които в момента са в Гърция с този оператор, ще си довършат почивката и няма да имат проблем".

Стела Балтова приветства дискусиите в курортите Златни пясъци и Албена, където над 180 ръководители на туроператорски фирми и журналисти от Германия обсъждат възстановяването на туристическия сезон и чартърните програми от Германия. Тя подчерта, че от съществено значение е фактът, че събитието се провежда в момент, когато страната вече е в зелената зона на картата на ЕС за състоянието на пандемията от Covid-19.

„До 11 хиляди туристически бюра в Германия веднага ще има информация за това какво в момента е състоянието на нашия туризъм. Ние наистина се намираме в много трудна ситуация. Това е вярно и същевременно има разписани протоколи за спазване на епидемиологичните изисквания, така че аз съм убедена, че това наистина ще бъде едно много, много добро събитие".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев