АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАЕВ ПЪРВО ПРИ БОРИСОВ, ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ С ШЕГА ЗА "ПУРИТЕ" НА РАДЕВ

Бойко Борисов и Зоран Заев
17.06.2021 / 08:54

Делегация от Северна Македония, начело с премиера Зоран Заев, пристигна у нас.

Той ще се срещне със служебния министър-председател Стефан Янев и президента Румен Радев. Първият уважен обаче бе бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Заев бе посрещнат от Борисов с прегръдка в централата на ГЕРБ. На срещата присъстваха и бившият външен министър Екатерина Захариева, както и зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев.

По време на разговорите северномакедонският премиер подаде кутия пури от САЩ на Борисов, а той се пошегува, че "те тези пури само Радев ги прибира", визирайки скандала с президентския секретар Пламен Узунов.

Бившият премиер напомни за своя принос в отношенията между Северна Македония и Гърция и срещата, която той е организирал в НДК между Заев и Алексис Ципрас. "Това е историята, а който отрича историята не е прав никога, защото тя е важна за бъдещето", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Вие днес ще имате много срещи, а знам какво ще ви кажат на част от тях, обърна се Бойко Борисов към Заев и допълни: "Радев отново ще прехвърли цялата отговорност на парламента, а сегашното правителство има всички права".

Бившият премиер предложи младежи от български и македонски партии да организират форум, за да няма омраза между младото поколение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев