АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВ ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА - ДАНИЕЛА МИТЕВА

 Агенция по вписванията
16.06.2021 / 16:04

Министърът на правосъдието Янаки Стоило обяви, че заради нарушения от различен характер е освободена Гергана Козарева - началник на Агенцията по вписванията. На нейно място е назначена Даниела Митева, която е била на тази позиция до 2009 г.

Наказателна процедура за неизпълнение европейско изискване за свързването на Търговския регистър към информационната система на бизнес регистрите, необработените годишни финансови отчети, които към момента достигат почти 1 милион, проблемни обществени поръчки и назначения на служители по съвместителство на ръководни постове без нужната квалификация - това са само част от причините за смяната на Козарева. Това казаха от екипа на правосъдния министър Янаки Стоилов на пресконференция, на която отчетоха работата си дотук.

След внимателен анализ на установените нарушения, както в Агенцията по вписванията, така и в други структури на ведомството, ще бъдат сезирани компетентните органи, каза служебният правосъден министър.

„В България доста неща са законни, дори мисля, че последните години управляващите доста добре се специализираха в това да се придаде законна форма на злоупотребите. Нека да не се подреждаме от това и да се задоволяваме само със законността, защото у нас законите трябва да бъдат променяни по начин, който да ограничава възможността за злоупотреби, а не да легализира злоупотребите“, каза Янаки Стоилов.

Одитът установил например, че през миналата година Агенцията по вписванията сключва договор с „Информационно обслужване”, то определя цените и е изпълнител на договора, стойността е 1 млн. лева без ДДС. При положение, че за подобна дейност в Министерството на правосъдието има изградена система за видеонаблюдение на три сгради на стойност от 100 000 лева без ДДС. Разликата е 10 пъти, каза Стоилов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев