АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИСКУСИЯ ЗА ДОСТЪПНО И ЕФЕКТИВНО ПРАВОСЪДИЕ

Министерство на правосъдието
14.06.2021 / 08:08

„Достъпно и ефективно правосъдие чрез изработване на нова съдебна карта“ е темата на дискусия, организирана от Министерството на правосъдието, след възникналото напрежение около проект, обсъждан в Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Целта на форума е да се поставят и обсъдят въпросите относно обхвата, съдържанието и критериите за структурата и правомощията на съдилищата в България, обясни миналата седмица служебният правосъден министър Янаки Стоилов:

„Това е въпрос, който не може да бъде решаван ведомствено, Защото той засяга подсъдността, достъпа и ефективността на правосъдието. Той по същество премахва Районния съд като основен първоинстанционен съд. Тези въпроси трябва да бъдат обсъждани по-задълбочено, комплексно и те не могат да бъдат въведени в действие без необходимите законодателни промени. Моят призив ще бъде на тази дискусия на този въпрос да не се гледа просто като на изпълнението на поредния проект, а на нещо, което много сериозно засяга осъществяването на правосъдие“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев