АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЯ МАНОЛОВА ПРЕДАДЕ НА БОЙКО РАШКОВ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ

 Мая Манолова
10.06.2021 / 17:12

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков документи, които по думите ѝ свидетелстват за подслушване със специални разузнавателни средства на офиса и на активисти на организацията.

След продължилата повече от час среща Манолова коментира:

„Министърът ни увери, че проверките на специалните служби, които прилагат специални разузнавателни средства, текат и продължават в момента. В хода на тези проверки още веднъж ще бъде проверена достоверността на документите, които ние предадохме и в най-скоро време министърът обяви, че ще оповести резултатите от тези проверки за подслушвани лица от протестите и за политически опоненти на Борисов и неговото правителство“.

Към документите за подслушването са прибавени и сигнали за купуване на гласове по време на предишните парламентарни избори в Софийска област със съдействието на органи на МВР, за упражнен натиск от областен управител за спечелване на обществена поръчка за ремонт в болницата във Враца и за заплаха за опит за убийство на кметицата на с. Славовица, която тази нощ е пресякла опит за разтоварване на боклук в нерегламентирано сметище.

Манолова определи посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши като ясен знак, че европейските институции са разтревожени от нивото на корупция в България. По нейна информация Кьовеши ще се включи в протеста пред Съдебната палата тази вечер:

„Вече е време и Европа да се разтревожи от зависимостите в България, от нивото на корупция, от корумпираните лица по най-високите етажи на властта, от приятелските кръгове на избрани фирми, които използват не само национален, но и европейски ресурс. Крайно време беше и европейска институция да прогледне за корупцията в България. Кьовеши е първа, сигурна съм, че след нея ще има и други“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев