АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТЪР КАЦАРОВ: НЯМА НИЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО В ТОВА ЕДИН СЛУЖИТЕЛ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА

 Стойчо Кацаров
09.06.2021 / 14:19

В изявление здравният министър Стойчо Кацаров заявява по повод освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев, че няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира.

Министърът е критичен към отказа на Агенцията по вписванията да регистрира смените на управителите на болниците „Лозенец“ и „Александровска“. Той обаче посочва, че това може най-много да забави промените само с няколко дни и заявява:

"Аз отправям призив към министъра на правосъдието да провери законосъобразността на действията на директорката на Агенцията по вписванията. И ако установи, както твърдя, че тя е надскочила правомощията си и е нарушила закона, да я освободи от заеманата длъжност".

Министерството на правосъдието проверява сигнали за неправомерно въздействие на ръководни кадри в Агенцията по вписванията. Това пишат в позиция от министерството, след като по-рано здравният министър се изказа критично към отказа на агенцията да впише сменените управители на болниците "Лозенец" и "Александровска".

От правосъдното министерство са изискали от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията да осигури законосъобразното и своевременно отразяване на обстоятелствата, предмет на регистърните производства.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев