АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР С "УСЛОВНА БЛОКАДА" НА ВХОДОВЕТЕ НА СЪДЕБНАТА ПАЛАТА

Пред Съдебната палата са разположени палатки на протестиращи, които искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.
09.06.2021 / 10:35

Входовете на Съдебната палата в София са блокирани от протестиращи, които искат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Организатор на събитието е гражданското сдружение „БОЕЦ“. Идеята е да могат протестиращите да заявят под прозорците на Съдебната палата защо искат оставката на главния прокурор - те смятат, че той не изпълнява правомощията си да се бори с престъпността и да разследва корупцията и че с влизането му в Съдебната палата всъщност вътре влиза престъпността.

Блокирането е условно, защото се допускат гражданите, тъй като в Съдебната палата текат дела.

Първоначалната идея на организаторите беше да има своеобразна „цедка“ за прокурорите и да се допускате само тези, „които биха искали да арестуват Иван Гешев“. Разбира се, това няма как да се случи, така че протестиращите допускат гражданите вътре. Стоят с плакати пред входовете и са с готовност да остана тук, докато не се срещнат с главния прокурор Иван Гешев. По информация на „Хоризонт“ той не е в сградата.

Обстановката пред Съдебната палата е спокойна, движението нормално.

Политическо обединение "Демократична България", Инициатива "Правосъдие за всеки" и други граждански формации се присъединяват към исканията за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев