АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОРЕДЕН ВАНДАЛСКИ АКТ, ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ СА ЗАСЕЧЕНИ ОТ КАМЕРИТЕ И ПРЕДАДЕНИ НА ПОЛИЦИЯТА

Обект на посегателство този път са осветителни тела в Парк „Асеновец“
08.06.2021 / 12:01

За пореден вандалски акт на съоръжения, предназначени за общо ползване, съобщиха от „Общинска охрана и СОТ Сливен“. Обект на посегателство този път са осветителни тела в Парк „Асеновец“. Извършителите на деянието са засечени снощи около 21.15 ч. от камерите в Центъра за видеонаблюдение в Община Сливен. След своевременна реакция от страна на служителите на общинското дружество, лицата са заловени на място и по-късно предадени на полицията. Работата по случая продължава РУ-Сливен.

Във връзка със серията от набези, които зачестяват, управителят на „Общинска охрана и СОТ“ Сливен Петко Чолаков, бе категоричен, че едно от най-ефективните средства за борба с този тип деяния, са монтираните видеокамери. Освен, че спомагат за регистриране на много от случаите, се установява и самоличността на нарушителите. Към случаите той причисли и нерегламентираното бране на липов цвят, което нарушава зелената система и здравите липови дървета и допълни, че активните действия в тази посока ще продължат. Чолаков заяви още, че Община Сливен ще продължи да разширява обхвата на системата за видеонаблюдение, както в града, така и в малките населени места, като в някои от тях вече е започнало изграждането на такава.

Той използва случая да апелира гражданите към добросъвестност, да пазят и съхраняват изграденото, както и да подават сигнали при нередности и нарушения.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев