АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН ПОЧЕТЕ БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДА

Поклонение
02.06.2021 / 19:19

Церемонията на 2 юни се проведе по традиция на централния площад, с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър. От името на областния управител Минчо Афузов венец бе поднесен от заместника му Антоний Андонов.

На ритуала бяха припомнени думите на поета Дамян Дамянов за Ботев. Любимият на поколения българи лирик от Сливен казва: „Горд съм, че съм роден на една земя с Него! Срам ме е, че с цели пет години е по-млад от мене Той! Боя се, загдето съм написал само около две хиляди стихотворения, а Той — толкова много - двадесет и четири! Аз ще раста на години, ще пиша стихотворения и все повече ще се смалявам пред Него. Защото Той е от върхове, които растат! Ще расте Той от Милин камък и ще остава над годините…“.

Слово произнесе кметът на общината Стефан Радев.

Венци и цветя бяха поднесени още от евродепутата Асим Адемов, кмета Стефан Радев, председателя на общинския съвет Димитър Митев, директора на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, началника на Сливенския гарнизон полк. Любомир Вачев, съветници, представители на НЧ „Хр. Ботев“ и ОУ „Хр.Ботев“, на културни институти, учебни заведения, граждански организации.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев