АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВАН ГЕШЕВ ПОКАНИ БОЙКО РАШКОВ НА РАБОТНА СРЕЩА

Иван Гешев
02.06.2021 / 18:02

Главният прокурор Иван Гешев покани служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков на работна среща.

От прокуратурата разпространиха част от писмото до Рашков, в което се изразява очакване, че традиционно добрата съвместна дейност между прокуратурата и МВР в рамките на нормативно установените им правомощия ще бъде надградена и доразвита.

"Само с общите усилия на отделните власти могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността", пише в писмото си до вътрешния министър главният прокурор.

По-рано днес говорителят на правителството Антон Кутев обвини прокуратурата в опит за намеса в работата на изпълнителната власт и предупреди, че действията ѝ могат да прераснат в открита война между институциите.

Повод за официалната позиция бяха действията на прокуратурата и разпитите на назначените нови началници на ГДБОП, ДАНС, Технически операции, както и претърсването на жилището на Ангел Папалезов от Националната полиция, без преди това да му е повдигнато обвинение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев