АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИК НА ХОРА И СДРУЖЕНИЕ „ЛЕКАРИ НА СВЕТА” С ОБЩА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ТРАФИКА НА БРЕМЕННИ ЖЕНИ

Информационна кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на новородените им
02.06.2021 / 10:08

Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ), гр. Сливен, съвместно със Сдружение „Лекари на света”, гр. Сливен, стартират Информационна кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Кампанията има основна стратегическа цел да информира млади момичета и жени от кв. „Надежда” за механизма на престъплението и последствията от него. В рамките на инициативата ще бъде осъществена целенасочена превантивна работа чрез организиране на фокус-групи на терен.

Ще бъде представена специално подготвена анимация, разказваща истинската история на семейство, принудено да продаде новороденото си дете. Видео:

Съгласно официалните данни на Прокуратурата на Република България въвличането в този вид трафик е доста разпространена форма на престъпление у нас. Продажбата на бебета от бедни и особено социално изолирани общности в България е все по-често използван криминален начин за справяне с бедността. С посредничеството на добре организирани престъпни групи и манипулатори, млади момичета и жени, основно живеещи в условия на крайна бедност, раждат и продават новородените си деца в чужбина.

Трафикът на хора с цел продажба на бебета от България се осъществява предимно с крайна дестинация Република Гърция. Много често уговорките не се спазват от трафикантите и обещаните суми не се заплащат на родилките, като това е един от мотивите на пострадалите да свидетелстват пред разследващите органи.

Връзка с обществеността

Община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев