АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИСШ ПОЛИЦАЙ Е ОБВИНЕН ЗА ТРАФИК НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ И ПРАНЕ НА ПАРИ

Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в Главна дирекция „Национална полиция” Ангел Папалезов
02.06.2021 / 09:49

Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в Главна дирекция „Национална полиция” Ангел Папалезов е обвинен за участие в организирана престъпна група за държане и трафик на културно-исторически ценности и за пране на пари, съобщиха от Специализираната прокуратурата.

С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд вчера са били извършени претърсвания в дома му и в служебния му кабинет. По неофициална информация има събрани данни, че той е контактувал с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Полицейският служител А.П. е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК - престъпление по чл. 321, ал.3 от НК, се посочва в съобщение на Спецпрокуратурата. Разследването по досъдебното производство продължава.

По повод думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че държавното обвинение е започнало обиски на членове на групата, която проверява твърденията за незаконни подслушвания, говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира пред БТА, че "прокуратурата не може да спре да работи, само защото на някой не му харесва това и че няма да позволи да бъде въвлечена в политически битки".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев