АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЯНЕВ КЪМ НОВИТЕ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ: ОСНОВНАТА НИ ЗАДАЧА Е ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЧЕСТНИ И ПРОЗРАЧНИ ИЗБОРИ

Министър-председателят Стефан Янев представи новите областни управители на брифинг в Министерския съвет
01.06.2021 / 12:26

Министър-председателят Стефан Янев представи новите областни управители, назначени от служебното правителство на брифинг в Министерския съвет.

Той поздрави новите областни управители и се обърна към тях с думите: „Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори. Това не е само ангажимент на правителството, но и на други органи, в частност ЦИК”. Всички наши усилия ще бъдат насочени към осъществяването на изборите на 11 юли, без да се допускат нередности, добави Янев.

"Поставени сме пред нови предизвикателства. Избирателният кодекс наскоро беше променен, което изисква провеждането на изборите да бъде машинно. Това е много сериозна задача за държавата. Предизвикателствата са и за ЦИК, която в кратки срокове трябва да сключи договори и да осигури допълнителен брой машини за гласувани. А те трябва да бъдат сертифицирани по прозрачен начин, за да може обществото да е убедено, че направеното от всички нас, гарантира, че съответните машини имат подходящото информационно и друг вид осигуряване, което позволява чесността на изборния процес, както и бързо и ефективно да се гласува, така че да не се създават предпоставки в СИК за опашки и удължаване на работния ден”, коментира Янев.

По-късно в Министерския съвет премиерът Стефан Янев, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев ще обсъдят с областните управители организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.

В срещата ще се включат също заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, както и експерти от съответните ведомства. По време на дискусията ще бъдат обсъдени и въпроси от актуалния политически дневен ред.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев