АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОВЕД НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА МЕРКИТЕ СРЕЩУ COCID-19

 Стойчо Кацаров
27.05.2021 / 18:19

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заповяда удължаване на срока на действие на противоепидемичните мерки до 31 юли, се вижда на сайга на министерството. До тогава остава в сила изискването за носене на маска в закрити обществни места, както и на открито при струпване на хора и когато не може да се спазва необходимата дистанция.

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и посещенията в заведения, клубове и детски центрове се допуска при използване на 50 процента от капацитета им.

От 1 юни гражданите на Румъния могат да влизат в страната ни без да е необходимо да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или положителен резултат, удостоверяващ преболедуване.

Временно се забранява влизането в България на хора, които не са български граждани и нямат статут на постоянно пребиваващи у нас, които пристигат от Индия, Бангладеш, Непал, Мианма, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

10-дневна карантина ще е задължителна за българите, които пристигат от тези страни, както и за гражданите със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваващи в България.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев